Gilad Nezer

Ik ben Gilad Nezer, in Israël geboren en sinds 2002 woonachtig in Nederland. In Israël heb ik een technische opleiding als werktuigbouwkundige gevolgd en ruim zes jaar gewerkt in een technisch ontwikkelingsteam. Drukke baan.

Mijn echte passie is het maken van muziek. Hiervoor ben ik naar Nederland gekomen. In Den Haag heb ik een masterdiploma zang behaald. Daarnaast speel ik piano, gitaar en trombone en componeer ik.

Heden maak ik deel uit het Nederlands Kamerkoor ben ik de voorzanger bij de Liberale Joodse Gemeente Amsterdam en doe ik vaak mee aan andere muzikale werkzaamheden. Het werken met verschillende dirigenten en collega’s houdt mij scherp en flexibel. Dit betekent dat ik tegelijkertijd heel precies en heel los moet kunnen communiceren, en dat ik mij telkens bewust moet zijn van de energie die ik uitstraal samen met mijn collega’s.

Muziek is mijn baan en mijn passie. Aanvankelijk zou de muziek slechts op het podium blijven, ware het niet dat een bijzondere ervaring de muziek voor mij in een veel bredere context liet zien. Tijdens mijn werkzaamheden voor Stichting KeyNote (door mij opgericht), kwam ik in aanraking met jonge asielzoekers en zag wat muziek met ze doet.

Toen heb ik definitief besloten om van de muzikale coaching mijn primaire bezigheid te maken. Sindsdien realiseer ik, naast het begeleiden van personen en groepen van uiteenlopende achtergrond, projecten op het raakvlak tussen communicatie en muziek. Deze projecten documenteer ik vaak in een vorm van een korte film (zie links). Wanneer we het over muzikale communicatie hebben, schieten woorden soms tekort.

GiladGilad singing

2 thoughts on “Gilad Nezer

  1. Its like you learn my mind! You appear to know so much approximately this, like you wrote the ebook in it or something. I think that you can do with a few percent to power the message home a bit, but instead of that, this is wonderful blog. A great read. I will certainly be back.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>