Coaching

Bombadil biedt coaching aan voor verschillende doelgroepen. Het formuleren van leerdoelen is per persoon verschillend en maakt deel uit een (vrijblijvend) invidueel intakegesprek. De Bombadil Coachingspraktijk ontwikkelt leertrajecten op diverse gebieden, maar specialiseert zich onder andere in:

• Het vinden en activeren van het aanwezige potentieel bij mensen;
• Het vinden, bevrijden en activeren van de eigen stem;
• COMBO™: Creatief, Ontvankelijk, Muzikaal, Bezield Ondernemerschap;
• Het ontwikkelen van charisma en verkennen van leiderschapsvermogen;
• Muziek maken als model van communicatie;muzikale levenskunst, zingeving en spiritualiteit.

En dit allemaal in een veilige, warme en speelse omgeving. En misschien ten overvloede: muzikale ervaring is niet nodig. Zie hieronder een aantal voorbeelden. Spreekt iets je aan of herken je jezelf erin? Schroom niet om contact op te nemen!

Werknemer
Manager of teamleider
Musicus of kunstenaar
Jongere

Werknemer

Je hebt een kantoorbaan in de zakelijke dienstverlening of in de techniek. Je komt in contact met diverse mensen en in diverse situaties. Soms lange vergaderingen, soms besprekingen met klanten, prospects, leveranciers. De weken gaan zomaar door, als activiteit tussen de weekenden door. Af een toe een lastig overleg, een functioneringsgesprek waar je nooit op zit te wachten, een presentatie die je maar volgens het bestaande sjabloon moest maken om geen verwarring in de organisatie te zaaien… Verder is het wel een leuke baan!

Je hoorde ooit dat er bedrijven zijn die veel aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Misschien is je bedrijf ook zo, maar dat weet je niet zeker. Bij zulke bedrijven leggen ze het verband tussen gelukkige werknemers en de jaarlijkse cijfers. Zo’n aanpak spreekt je wel aan, maar in de praktijk vertaalt het zich in een maandelijkse borrel met nootjes, biertjes en wijn, waardoor je jezelf afvraagt hoe dit precies bijdraagt aan je geluk en prestaties.Van zulke bijeenkomsten rende je ooit gillend weg. Na een tijd raak je er misschien aan gewend. Het is nu eenmaal een baan.

Misschien wil je er niet aan wennen? Stel dat je werk gedurende 40 uur per week, 2.000 uur per jaar maar een soort ‘tussen-de-vakanties’-toestand is geworden? Is dit echt de bedoeling?

Of misschien ben je wel tevreden met de meeste zaken op het werk, maar loop je alleen steeds tegen hetzelfde aan? Bijvoorbeeld een bepaalde situatie als een acquisitiegesprek, vergadering of presentatie? Iets dat al je energie opzuigt en waar je een hele week tegenaan zit te hikken, maar waar wellicht wel iets aan te doen valt?

Een COMBO™ coachingstraject zal je belangrijke inzichten, gereedschap en motivatie geven in diverse communicatietoestanden zoals: presentaties, vergaderingen en gesprekken één op één. Maar ook een stuk inspiratie over hoe ‘leven in het bedrijfsleven’ zou kunnen zijn.

Manager of teamleider

Het bedrijf ligt aan je voeten. Je hebt sturing en autonomie in het bepalen en behalen van doelen. Het lukt je aardig, ook de afgelopen jaren, het bedrijf boven water te houden. Maar concurrentie, automatisering en anticiperen van nieuwe trends blijven hoog op de strategische agenda van je bedrijf staan, of het nou een NV/BV betreft of je eigen eenmanszaak.

Je wilt graag groei en bloei om je heen zien en creativiteit vind je een noodzaak. Maar wat je ook doet en hoe hard je ook werkt – je team lijkt conservatiever te zijn dan jij zou willen. Of erger nog: het doet er voor hen niet toe of de klanten wel of niet tevreden zijn. Ze nemen niet genoeg initiatief, ze komen niet met creatieve ideeën, terwijl jij weet dat ze dat wel kunnen. Ze pakken het gewoon niet op!

Wil je als teamleider of manager echt een verschil maken, dan zou je een van de volgende zaken kunnen overwegen:

• Een ‘communicatiescan’ van jou en je team met behulp van muikale technieken zoals dirigeren of een drumsessie, met gedetailleerde terugkoppeling en advies.

Een training of een workshop op maat.

• COMBO™ coachingstraject, gericht op het ontwikkelen van je leiderschapsvermogen, en met name charisma.

Musicus of kunstenaar

Je hebt een moeilijk vak gekozen, maar je had haast geen keuze: je bent een kunstenaar in essentie. Je ziet je verantwoordelijkheid daarin – 100% jezelf te zijn en je gevoelens uiten. De mate waarin dit lukt, plus de mate van virtuositeit die je hebt verworven, bepaalt de mate van waardering die je krijgt en voelt.

Soms vraag je jezelf – waarom doe ik dit mijzelf aan? Al deze spanning, dit perfectionisme, het zoeken naar authenticiteit, nuance en subtiliteit? Wat is de reden om hieraan bij te dragen als zoveel mensen dat niet begrijpen? Waar gaat het allemaal om?

Of misschien heb je wat praktische vragen: Hoe kom ik over? Hoe krijg ik een productie van de grond? Hoe communiceer ik met het publiek of met opdrachtgevers?

In een COMBO™ coachingssessie gaan we op zoek naar antwoorden die je ook kan voelen en vorm kan geven. Deze vorm van coaching is ook geschikt voor muziekliefhebbers en voor mensen die ‘het leven willen zien als kunstwerk’.

Jongere

Je voelt je totaal uit balans en iedereen vertelt je dat dat er gewoon bij hoort. Je voelt je eenzaam en het gekke is: je houdt het liever zo! Alles voelt beter dan de ellende van een confrontatie.

Je voelt je totaal blootgesteld of bedreigd door communicatie. Je weet niet hoe het komt, maar je voelt het bloed naar je gezicht stromen zodra er een woordenwisseling begint. Soms barst je spontaan in tranen uit als het te confronterend wordt. Meestal kan je gewoon geen normale zin uit je mond krijgen.

Misschien ben je gewoon verlegen, gesloten. Zoals jij je voelt, is het helemaal niet oké. Het overkomt je gewoon. Je hebt besloten dat je hier iets aan wilt gaan doen!

(Het bovenstaande kan zomaar ook relevant zijn voor mensen boven de 18!)

Met een serie sessies zal je je ‘eigen Stem’ ontdekken en leren activeren wanneer je die nodig hebt. Je zult jezelf leren ankeren en stabiliseren en je zult leren een gevoel van veiligheid te kunnen waarborgen. In tweede instantie zal je leren om meer te durven, om over drempels heen te stappen en je stem te laten horen!

 

2 thoughts on “Coaching

  1. I cling on to listening to the newscast speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>